Creatori de Viitor – Champions United 2018

Creatori de Viitor – Champions United 2018

Între 3-9 septembrie 2018 a avut loc cea de-a cincea ediție a proiectului “Creatori de Viitor – Champions United”. Anul acesta au fost selectați 80 dintre cei peste 300 de aplicanți pentru a lua parte în mod gratuit la unul dintre cele mai importante programe destinate tinerilor performeri din România și Moldova. Proiectul este organizat an de an de Asociația 11even, fiind susținut de Kaufland România.

Între elevii participanți s-au numărat multipli câștigători de concursuri și olimpiade naționale și internaționale, liceeni care au mai multe cărți publicate la activ sau care coordonează proiecte cu impact deosebit în comunitățile din care provin. Consider că “Champions United” a fost o oportunitate pentru mine pentru a mă dezvolta din multe puncte de vedere: am avut ocazia de a cunoaște mentori, biografii incredibile, principii de ghidare a unor persoane de succes, dar și modalități de a-mi accentua spiritul de cetățean activ. Nu pot spune decât MULȚUMESC pentru această ocazie!”, spuneAlexandru Milea elev al Colegiului Național „Octavian Goga” Sibiu  

În cele 7 zile de proiect participanții au putut cunoaște în cadrul sesiunilor TransForm invitați deosebiți: Tibi Ușeriu (ultramaratonist), Ștefan Teișanu (Director Centrul Cultural Clujean), sau Răzvan Cherecheș (Director Cluj School of Public Health), ca să-i numim doar pe câțiva dintre ei. “Vă mulțumesc pentru onoarea și pentru oportunitatea de a fi fost CU voi, nu doar ÎN fața voastră! Am înțeles, că dezbaterile rămân cele mai indicate forme de comunicare, dincolo de mijloacele oferite de noua tehnologie. Pentru mine a fost nu doar o acțiune, ci un eveniment de viață realizat împreună cu minunații creatori de viitor, pe care îl voi înscrie in CV. “, ne-a transmis doamna Doina Hendre-Biro, Doctor în Istorie modernă a Universității Paris IV Sorbonne.

În agendă au fost programate multe alte momente deosebite: tradiționalul picnic găzduit de Domeniul Vultureni, o gală informală a performanței desfășurată în superbul cadru al Parcului Etnografic Național “Romuls Vuia” și o vizită în orașul Marii Uniri, Alba Iulia.

În cadrul mai multor runde de dezbateri pe echipe, participanții au identificat o serie de nevoi – atât nevoi comune ale liceenilor, cum sunt: nevoie de orientare școlară și profesională și un mediu de învățare centrat pe elev, dar și nevoi comune ale lieenilor performeri: nevoia de a colabora cu speciliști în domeniul în care studiază și nevoia dezvoltării inteligenței emoționale.

Credem că accesul la educație este vital pentru dezvoltarea unor comunități puternice și sănătoase, precum și a unei forțe de muncă bine pregătită pentru viitor. Prin susținerea proiectului „Creatori de viitor” ne concentrăm pe sprijinirea unor programe și inițiative care incurajeaza copiii să performeze și să se dezvolte.”,  spune și Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania, partener oficial al programului.

Mai multe date despre acest program se pot găsi pe www.creatorideviitor.ro sau https://web.facebook.com/CreatoriDeViitorRomania/

 

11even
11even