Start aplicații Champions United 2019

Start aplicații Champions United 2019

Se caută tineri cu performanțe pentru un eveniment inspirațional!

Asociația clujeană 11even caută 80 de tineri cu performanțe deosebite din România și Republica Moldova pentru un eveniment inspirațional care se va desfășura în perioada 2-8 septembrie 2019 în zona Sibiu-Brașov. Numit Champions United, evenimentul este parte a programului Creatori de Viitor, derulat de Asociația 11even din 2014 cu scopul de a-i ajuta pe tineri să se echipeze cu încredere, cunoștințe, și conexiuni pentru a putea să-și transforme visele, ideile și viziunile în realitate. 

Datorită sprijinului oferit de Kaufland România, participarea va fi gratuită pentru cei selectați, costurile cu masa, cazarea și activitățile din cadrul evenimentului fiind acoperite.

Aplicațiile se fac până în 30 iunie, iar formularul de aplicare poate fi completat aici: https://forms.gle/KEv54D8mKMma8JHt5

Cele 5 ediții precedente ale Champions United au reunit peste 500 de liceeni din peste 50 de localități din România și Republica Moldova. Pe parcursul evenimentului, aceștia au avut ocazia să se conecteze cu peste 80 de mentori – profesioniști în diverse domenii. Evenimentul a evoluat de la an la an, experimentând metode diverse de educare prin care ideile tinerilor să fie potențate. „Nu mergem după o rețetă clasică, ci încercăm de la an la an să vedem care sunt nevoile acestor tineri și să ne adaptăm acestora printr-o agendă dinamică, fie că a fost vorba de viziunea educației pentru următorii 10 ani, competiții de proiecte sociale sau de antreprenoriat social, respectiv finanțarea acestor idei”, spune Ovidiu Neamțu, inițiator al programului și director al Asocieției 11even.

Programul Creatori de viitor se focusează pe trei direcții:

  • implicarea tinerilor în dezvoltarea comunității în care trăiesc și convingerea acestora să rămână în România, chiar dacă aleg să studieze în străinătate.
  • agregarea de idei cu impact și finanțarea acelor proiecte care pot produce o schimbare. 
  • sprijinirea liceenilor performeri prin acordarea de burse. 

În cele 5 ediții de până acum ale evenimentului, s-au născut sau au fost potențate proiecte capabile să producă o schimbare. Un exemplu în acest sens este „Fabrica de Experimente”, proiect gândit și implementat de Alexandra Butmălai. Copil fiind, Alexandra a descoperit că, prin experimente, orice teorie devine mult mai mult mai ușor de înțeles, dar că pentru fiecare experiment este nevoie de materiale specifice, pe care în general este greu să le aduni. Și-a propus să facă ceva în acest sens și timp de 6 luni și-a perfectionat conceptul. Însă un salt spectaculos în eficiență a apărut imediat după participarea ei în cadrul programului „Creatori de viitor” 2015, unde, alături de alți 35 de liceeni pe care i-a cunoscut aici, a conceput un plan de diseminare a proiectului, prin lansarea unui kit cu 50+3 experimente de fizică și chimie, denumit “Fabrica de Experimente”. Cu sprijinul Asociației 11even, Fabrica de experimente a pornit la drum în perioada 18-22 aprilie 2016, într-o cravană de promovare a învățării prin experimentare, la care au avut acces peste 1800 de copii din București, Bacău și Cluj. 

11even
11even