Creatori de Viitor – Champions Untied 2020

Creatori de Viitor – Champions Untied 2020

Champions United este unul dintre cele mai importante evenimente naționale dedicate liceenilor cu performanțe. Este locul unde an de an, reunim zeci de creatori de viitor, oferindu le un program diversificat și interactiv, un mediu în care aceștia se lasă inspirați de mentori invitați și locul unde îi provocăm să aducă schimbare în societate. Lansat în 2014, proiectul a reunit până în prezent peste 600 de liceeni din peste 60 de localități din România și Republica Moldova.

Context 2020

Pandemia de Covid-19 ne-a pus în fața unei provocări în ceea ce privește educația, continuitatea și forma acesteia în condiții de siguranță. Totodată, i-a pus în dificultate pe acei liceeni care vor să facă performanță, dar nu au cadrul necesar prin care să exceleze, competițiile fiind suspendate iar posibilitățile de a face voluntariat fiind reduse și expuse unor riscuri. Astfel, la ediția din 2020 a Champions United, ne-am propus să oferim șansa unor liceeni cu inițiativă să lucreze într-un mediu sigur la proiecte care fac ca educația să fie mai ușoară în condiții nevaforabile modelului tradițional, idei care îmbină digitalizarea cu formatul clasic într-un mod în care adaptarea să nu reprezintea ea însăși o provocare.

Mod de desfășurare & Conținut

Anul 2020 ne-a creat un context deosebit datorită pandemiei Covid-19. Din pacate nu am putut să ne vedem așa cum eram obișnuiți, o săptămână, aproape 100 de persoane, cu sesiuni multiple, deplasări, cazări, evenimente speciale și multe altele. În schimb am organizat 4 evenimente mai mici în 4 orașe din România în 4 săptămâni consecutive.

Fiecare dintre cele 4 evenimente s-a desfășurat pe parcursul a 3 zile (vineri, sâmbătă, duminică), cu un număr de 15 liceeni din orașul respectiv, într-un spațiu special amenajat în aer liber și cu toate măsurile sanitare luate (C.U.B.E. Space – Champions United Best Experience Space). Participanții au luat parte în cele 3 zile de eveniment la sesiuni cu mentori invitați și vor lucra la o idee de proiect care rezolvă o problemă în domeniul educației, apărută ca urmare a pandemiei de Covid-19, idee care ulterior a fost finanțată cu un buget de până la 20 000 RON (pentru fiecare oraș, 80 000 RON în total).

Selecția celor 4 orașe în care s-a desfășurat Champions United 2020 a fost în funcție de numărul de aplicații din fiecare oraș dar și de rata incidenței COVID19 din acestea. Astfel cele 4 evenimente s-au desfășurat în:

Constanța (18-20 septembrie 2020 – Parcul Arheologic) – Vezi mai multe 

Vaslui (25-27 septembrie 2020 – Parcul Copou) – Vezi mai multe  

Iași (2-4 octombrie 2020 – Parcul Copou) – Vezi mai multe

Cluj-Napoca >> Online edition (6-8 noiembrie 2020 – Zoom) – Vezi mai multe

11even
11even