Champions United 2022 – Creatori de viitor

Champions United 2022 – Creatori de viitor

Champions United este unul dintre cele mai importante evenimente naționale dedicate liceenilor cu performanțe, parte a programului educațional Creatori de Viitor. Este locul unde an de an, reunim zeci de liceeni, oferindu-le un program diversificat și interactiv, un mediu în care aceștia se lasă inspirați de mentori invitați și locul unde îi provocăm să aducă schimbare în societate. Lansat în 2014, proiectul a reunit până în prezent peste 800 de liceeni din peste 60 de localități din România și Republica Moldova.

Anul acesta, evenimentul a avut loc în perioada 29 august – 3 septembrie, în Cluj-Napoca, și a reunit 50 de liceeni selectați din peste 250 de aplicanți. Profilul participanților a variat de la liceeni cu rezultate excepționale la competiții și olimpiade naționale și internaționale, la tineri care performează în sport, sunt activi din punct de vedere civic sau au o implicare deosebită în activități de voluntariat, ori liceeni care performează în zona culturii și a artei. (Ex: Vlad Oroș – multiplu medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Fizică / Astronomie și Astrofizică; Maria Cristina Popa – multiplu medaliată cu aur la Olimpiada Națională de Matematică; Alexandru Iorga – Aur la Balkan Physics Olympiad și Nordic-Baltic Physics Olympiad).

Printre mentorii invitați de anul acesta s-au numărat: Daniel David (Rectorul Universității Babeș Bolyai), Lavinia Neagoe (Senior Engineering Manager at Google România), Radu Umbreș (antropolog și lector univ. dr. la SNSPA), Răzvan Cherecheș (profesor la Public School of Health, UBB), Oana Pocan (actriță, lector univ. dr. UBB), Michael Bulzan (Director regional pe Europa, Africa, Asia Centrală și Orientul Mijlociu la Duke University), Elena Nicolae (jurnalistă), Alin Chifor (student la Facultatea de Drept și educator juridic pe platforma TikTok), Cristina Pîrv (cea mai valoroasă jucătoare de volei din istoria României), care vor fi prezenți pe parcursul evenimentului. În agendă e cuprinsă și o super-sesiune online, cu 2 invitați speciali, care vor intra live în dialog cu participanții: Mircea Geoană (Secretar General Adj. al NATO) și Cristian Presură (fizician și cercetător).

11even
11even