Creatori de viitor

Aria: Program educațional

Despre Creatori de viitor

Creatori de viitor este un program educațional dedicat liceenilor cu performanțe din România și Republica Moldova. În cadrul acestuia, tinerii iau contact și sunt mentorați de lideri implicați activ în viața socială, politică și economică internă și internațională. Totodată, programul reprezintă și o platformă generatoare de idei ce aduc schimbare în comunitățile din care creatorii de viitor provin și nu numai.

În cadrul programul Creatori de viitor dezvoltăm următoarele proiecte:

Champions United

Aflat deja la a 5-a ediție în 2018, Champions United este unul dintre cele mai importante evenimente naționale dedicate liceenilor cu performanțe. Este locul unde an de an, reunim zeci de creatori de viitor, oferindu-le un program diversificat și interactiv, un mediu în care aceștia se lasă inspirați de mentori invitați și locul unde îi provocăm să aducă schimbare în societate. Lansat în 2014, proiectul a reunit până în prezent peste 500 de liceeni din peste 60 de localități din România și Republica Moldova.

Creatori de viitor:

INCUBATOR a avut prima ediție în 2018 și este un eveniment de 4 zile în care reunim idei de proiecte aparținând unor echipe de liceeni parte a comunității Creatori de viitor. Proiectul funționează cu un incubator pentru proiectele care au obținut deja finanțare sau care au fost selectate în baza unor nevoi și direcții prestabilite, urmând un model similar aplicat startup-urilor. Astfel, creem un mediu în care ideile primesc consiliere din partea unor speciliști în domenii cheie necesare dezvoltării unui proiect (project management, promovare, fund raising, leadership ș.a.), precum și asistență în dezvoltarea unor strategii de implementare sustenabile.

Blogger de viitor:

Este un concurs de articole pe o temă dată destinat liceenilor talentați în ale scrisului din România și Republica Moldova.

Sesiunile Transform:

În cadrul sesiunilor Transform conectăm creatori de prezent cu creatori de viitor. Este locul unde invităm persoane cu performanțe în diverse arii să le vorbească liceenilor în căutare de mentori sau inspirație în parcursul dezvoltării lor personale și profesionale. Inițiativa a pornit în cadrul evenimentului Champions United 2018, unde am lansat o provocare liceenilor
participanți de a organiza un astfel de eveniment în comunitatea lor. Astfel, în perioada
octombrie-noiembrie 2018 au avut loc 17 evenimente locale Transform, la care au luat parte peste 800 de liceeni și au fost invitați 37 de mentori.

Video

Creatori de viitor

Foto

Creatori de viitor