Ce a însemnat „Bucurie în Mișcare” până acum:

  • 7 editii care au reunit 69 de evenimente
  • 2 tari si peste 29 de orase vizitate
  • Peste 100.000 de persoane au vizitat spatiile noastre
  • Peste 100.000 de persoane au luat parte la concursuri si jocuri in cadrul evenimentelor derulate
  • Peste 25.000 de premii au fost oferite in cadrul evenimentelor
  • Peste 3000 de voluntari au fost implicati in cele 7 editii ale programului
  • Prezenta unor parteneri nationali importanti pe parcursul acestor ani: Kaufland Romania, E.ON Romania, Amway Romania, DPD, Telekom, Europa Fm, Kiss Fm, etc.

Bucurie în Mișcare Mamaia Nord a reprezentat un spațiu care integrează idei de jocuri și metode simple de a face mișcare, menite să-i ajute pe participanți să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie. Proiectul a reunit 2 ediții, realizate pe parcursul anilor 2018-2019, pe parcursul a 3 săptămâni anual. Activitățile, care au avut loc în cortul estival Kaufland din Mamaia Nord, au reunit peste 10000 de copii din județul Constanța și au implicat 250 de cadre didactice și însoțitori din 32 de școli și 4 centre de plasament. Pe lângă aceștia alți 150 de copii proveniți din zone defavorizate ale României s-au putut bucura de cele 7 zone dedicate mișcării din cadrul cortului.

Un proiect inedit dedicat copiilor din mediul rural s-aderulat în toamna lui 2019: Caravana Bucurie în Mișcare, prima tabără mobilă organizată vreodată în România, la care participă gratuit 20 de copii din mediul rural, din comunele Cărpiniș – județul Timiș, Ciolpani – Ilfov, Lipovăț – județul Vaslui, Satu Nou – județul Bacău și Todireni, județul Neamț. 

Tabăra se desfășoară în rulote, pe parcursul a patru zile (și trei nopți), prin Transilvania, ajungând în orașe precum Brașov, Făgăraș, Deva, Sighișoara. Proiectul a fost organizat cu sprijinul Kaufland România și Haff – Închirieri rulote și auto-rulote. 

Pe 29 septembrie, la Alba Iulia, ne-am înscris țara în Cartea Recordurilor!

În 29 septembrie ne-am reunit în Cetatea de la Alba Iulia mii de copii, tineri și adulți din peste 70 de localități din România pentru a intra în Guinness World Records cu “cea mai mare hartă a unei țări formată din oameni”. Și pentru că am aniversat 100 de ani de la nașterea României, am pregătit ceva extra: am format și cel mai mare 100, în interiorul hărții, astfel încât întreaga lume să afle despre acest moment deosebit!

Denumirea oficială a recordului a fost “Largest human image of a country/continent” („Cea mai mare imagine formată din oameni a unei țări/continent”), iar planul arhitectural pentru evenimentul din 29 septembrie a fost realizat de Biroul de Proiectare Străjan și a acoperit întreaga arie de platou din zona de șant de la Poarta IV a intrării în Cetate.

Aproximativ 5000 de oameni, coordonați de o echip[ operțională formată din 20 de persoane, alături de peste 300 de voluntari, au ocupat această zonă, împărțită în 16 sectoare. Cu ajutorul a mii de pelerine negre (pentru evidențierea hărții României) și pelerine albe (pentru evidențierea numărului 100) participanții au pus în scenă acest record uimitor, care a fost omologat de dl. Pravin Patel, invitatul special din partea Guiness World Records.

La finalul activării recordului mondial, participanții s-au folosit de șepcuțele pe care le-au primit în kitul de participare, pentru a colora în roșu, galben și albastru harta României, într-un moment memorabil pentru toți cei prezenți. Momentul a fost cu atât mai emoționant, pentru că din mii de piepturi a răsunat imnul național.

#CelMaiMare100 a fost organizat de Asociația 11even, cu sprijinul Kaufland România și cu suportul Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Foto

Bucurie în Mișcare